"Proč se maluješ? A není ta rtěnka už trochu moc?"

Ahoooj! 

V tomto článku bych se chtěla trošku rozepsat o mém vztahu k líčení, protože zaprvé líčení je prostě nedílná součást mého života a zadruhé se hlavně okolo kosmetiky točí i tento blog ❤️ Tak snad se vám článek bude líbít :)

Co se týče nějakých mých make-upových začátků, tak se přiznám, že jsem začala líčit poměrně brzo. Myslím, že mi bylo tak 12, maximálně 13 let a už jsem na sebe patlala řasenku a stíny a myslela si, jaká jsem kočka! Bylo fajn, že moje mamča nebyla vůbec proti, sama měla k make-upu kladný vztah, líčila se a nevadilo jí, že se maluju, protože jsem to nepřeháněla a opravdu jsem jela na takové přirozené vlně. Tenkrát ještě ano :D Pamatuju si, jako by to bylo včera, jak spolu prohlížíme AVON katalog a vybíráme, co si objednáme. Nostalgie. Růžová řasenka byla jasná volba. R Ů Ž O V Á - čtete dobře. Takže od období růžových stínů a řasenky, přes období modré řasenky, modré spodní linky, černé spodní linky, dále přes období barevných stínů, kočičích linek, výrazné tvářenky, téměř žádného obočí, pokusů o konturování, rozjasňování... Byla to dlouhá cesta, místy docela trnitá, co vám budu povídat! 

Je samozřejmě jasné a přirozené, že každému se líbí něco jiného. Jeden člověk vám řekne, že mu připadáte zmalovaná, druhý vám řekne, že jste hezky přirozeně nalíčená. Někomu přijde rudá rtěnka sexy, někomu vulgární. Sto lidí, sto chutí. Pro mě je make-up jedna z věcí, do kterých si prostě moc mluvit nenechám. Ne a ne a ne. Ráda si vyslechnu názory ostatních, ať už jsou pozitivní, nebo negativní, ale stejně se ve finále řídím tím, co se líbí mně a v čem JÁ se cítím dobře. Víte, kolikrát mi moje mamka řekla, že se jí na mně ty výrazné kočičí linky nelíbí? Mockrát! A přestala jsem si je malovat? Ne. Myslím si, že líčení je fajn způsob, jak se nějakým způsobem vyjádřit a vyřádit. Zároveň můžete do jisté míry potlačit to, co není dokonalé, a vyzdvihnout svoje přednosti. Každý den můžete být někým jiným, vypadat trošičku jinak. A to mám na líčení moc ráda. V pondělí můžu být roztomilá jemná holčička a v úterý drsná rebelka s tmavými rty. A proč ne? Make-up by podle mě měl být hlavně zábava a svoboda. Pravidel je kolem nás spousta, tak aspoň v líčení si nechme svobodu a nesvazujme se nějakými zbytečnými konvencemi.


Kdo se bojí, nesmí do lesa. A přesně tak je tomu i v líčení. Spousta lidí určitou věc ani nezkusí, protože se bojí názorů ostatních. Já jsem asi nikdy neřešila, co si o mém looku pomyslí okolí. Nevím... Nevybavuji si jediný moment, kdy jsem se na sebe podívala do zrcadla a řekla si: "tohle už je moc, co by na to ostatní řekli?". Je to přeci můj obličej. A nějaké pohledy lidí mě vážně neodradí. Jen se podívejte, jak fialovou tu rtěnku mám. A kdyby vás to zajímalo, fakt se v  ní cítím dobře. A co vy víte, třeba nekoukají proto, že se jim to nelíbí. Třeba je tomu právě naopak!

Experimentujte, zkoušejte, nebojte se, vždyť je to jen make-up :) 

P.

Komentáře

  1. Suhlasim s tebou. Neviem, preco to niektori tak riesia. Najviac milujem to pravidlo ze "k vyraznym peram nevyrazne oci, a naopak". Nie je to jedno? :D Nechat si diktovat, ako sa namalujem, hm, divne...
    Este sa smejem aj na tom, co sa teraz dost siri medzi muzmi, ze "nechcel by som namalovane dievca, aby som sa jej rano nezlakol". Rano?? Nikdy som toto nepochopila, to uz ktora z nas spava kazdy den nalicena? :D
    Potom, ze dievca nie je sebavedome, ked sa takto skaredo rozprava o nasej odlicenej tvari, akoby sme boli nejake exemplare v Zoo.
    Hlavne, ze kazdy clovek, co tvrdi ten posledny vyrok v uvodzovkach, zaroven tvrdi, ze neposudzujme podla vzhladu. :D Tak to je uz vrchol vsetkeho. :D

    Super, ze si o tom napisala, podobnych clankov som videla malo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! K výrazným rtům nevýrazné oči a naopak je už podle mě přežitek :)
      A to s těmi muži mě pobavilo, ale já se přiznám, že tohle jsem od žádnýho chlapa ještě neslyšela. Naštěstí! :D

      A děkuji moc, mám toho na srdci ještě mnohem víc, takže určitě bude nějaké "pokračování" :)

      Vymazat
  2. Super článek, jsi moc pěkná slečna sama o sobě a myslím, že líčení ještě tě ještě podtrhuje!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  3. Výborný článok ♥ Stotožňujem sa s každým jedným slovom :) Takýchto blogov by malo byť viac :)

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
  4. To je přesně ono, o čem jsem psala - každý to má jinak a pokud se v tom ty cítíš dobře, proč ne :)
    A děkuji moc! ❤️ Jsem ráda, že se ti článek líbil :)
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektní článek! Sice jsem trochu takový opak tebe, ale moc se mi líbí! Já se snažím malovat co nejméně, ale když se mi něco líbí, nenechám si to vymluvit. Několikrát se mi stalo, že jsem vypadala dobře a kamarádka mi schválně řekla, že vypadám příšerně, takže velkou roli v tomto případě hraje i jistá závist. A mimochodem, myslím, že ti výrazné líčení moc sluší☺♥. Nikdo ti nemá právo říkat, že je to moc. Můžou to říci pouze dvě osoby. Tvoje máma a falešná kamarádka☺.

    Měj se krásně, Mimozemšťanka

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím, vlastně tohle "moudro" se snažím aplikovat na všem - mně může být jedno, co si myslí ostatní..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!