První Klorane šampon bez sulfátů

Hezký den všem!

Před dvěma týdny v sobotu mě překvapil moc milý balíček s produkty francouzské dermo-kosmetické značky KLORANE, která letos slaví své 50. narozeniny. Takže hned na úvod - vše nejlepší! 

Balíček obsahoval plno věcí - nový první šampon bez sulfátů, cestovní balení inovovaného balzámu na vlasy, plátěnku, moc milý dopis a také moc krásně zpracovaný katalog vydaný právě k padesátiletému výročí této značky. Z balíčku jsem byla nadšená a těšila jsem se na testování produktů. Tímto moc děkuji za tuto možnost portálu Blogerky.cz a značce KLORANE.

 
V roce 2002 vznikly přípravky s výtažky z kůry granátového jablka, které se letos dočkaly inovace, a zároveň se k nim přidal první šampon bez sulfátů. Jde o pečující šampon proti vymývání barvy s výtažkem z granátového jablka, který díky bezsulfátové mycí bázi šetrně myje vlasy a vlasovou pokožku poškozenou častým barvením. Taniny obsažené v kůře granátového jablka prodlužují trvanlivost barvy (až 10 umytí) a pšeničné proteiny vlasy hydratují a intenzivně obnovují. Šampon je také bez silikonů a má bioodbouratelné složení.
Výtažek z granátového jablka (taniny+polyfenoly) fixuje barvu.
Báze bez sulfátů šetrně myje.
Složení obohacené o rostlinné mikroproteiny (2x vyšší koncentrace než v klasickém šamponu) intenzivně obnovuje vlas.
Složky usnadňující rozčesávání vlasy rozčešou a dodají jim lesk.
Příjemná vůně povzbudí vaše smysly.

V balíčku bylo také cestovní balení inovovaného balzámu na vlasy s výtažkem z granátového jablka, díky kterému by měly jít vlasy ještě lépe rozčesat a také by měl tento balzám přispívat k obnově vlasů.

A co na šampon říkám já a moje vlasy?

Šampon má krásný obal, tedy alespoň mně osobně se moc líbí. Navíc mě po jeho otevření zaujala nádherná vůně. Já osobně si vůni granátového jablka poslední dobou vážně užívám, takže paráda!

Vlasy jsem si obarvila a nepoužívala jsem na ně žádný jiný šampon ani balzám, aby byla recenze plnohodnotná. Jelikož jsem si stejnou barvu na vlasy dávala nějaký ten měsíc zpátky, dokážu (snad) dobře porovnat rozdíly, které jsou viditelné! Musím totiž k mému překvapení opravdu uznat a zaradovat se, že se mi barva z vlasů nevymývá tak rychle jako při použití jiných šamponů. Barva se sice vymývá, to zase ano, navíc červené odstíny jsou v tomhle opravdu špatné, ale vážně nejde o tak rychlý a radikální proces.

Po důkladném smytí šamponu z vlasů cítíte, jak jsou vaše vlasy jakoby úplně čisté, zbavené všech nečistot. Po uschnutí jsou vlasy lesklé, vypadají zdravě, na můj vkus možná maličko víc zplihlé, než jsem zvyklá. Ale to šamponu odpouštím, navíc velký objem vlasů ani neslibuje.



Bohužel se mi poslední dobou vlasy hodně mastí u kořínků a ani tento do růžova zbarvený šampon nedokáže nepříjemný proces maštění vlasů nějak výrazně zpomalit. Dokonce mi přijde, že někdy už druhý den po umytí mám vlasy mastnější než po použití jiných šamponů. Nevím. S pomocí suchého šamponu jsem ale v pohodě a vlasy mi proto stačí umývat průměrně tak jednou za tři až čtyři dny, což je super pro někoho, kdo mytí hlavy opravdu nemá rád! :D

Co se týče pěnění, které je hodně diskutované, označila bych tento šampon za takový střed. Rozhodně vím o šamponech, které pění mnohem více, ale zároveň to není vůbec žádná katastrofa. Šampon mě baví, balzám na vlasy, který voní mimochodem stejně krásně jako šampon, mě na druhou stranu nějak neohromil. Teď když mám vlasy kratší, nemívám moc problémy s jejich rozčesáváním. Při použití balzámu jdou vlasy sice poměrně snadno rozčesat, určitě ho dopoužívám, ale za mě to prostě není úplně nejlepší balzám, který jsem kdy vyzkoušela. Je dobrý, ale z nějakého důvodu si mě úplně nezískal.

Cena: 200 ml šamponu stojí 295 Kč.

Zaujaly vás tyto produkty? Máte zkušenosti se značkou KLORANE?

Mějte se krásně! ❤️

P.

Komentáře

  1. Peti, moc pěkný článek a skvěle napsaná recenze. Značku znám z jiných blogů, zatím jsem od ní nic nezkoušela. Každopádně na mém blogu taky najdeš něco málo o granátovém jablíčku :)

    Weleda | Granátové Jablko

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky sepsané. Se značkou Klorane nemám žádné zkušenosti ale líbí se mi složení tak snad po něm brzo kouknu. :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem měly tu čest vyzkoušet. A máme stejný názor, že vlasy jsou sice vyživené, ale trošku zplihlé ;) Hezká recenze

    Kačka ze SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že máte stejný problém, ale objem se dá pořád na jednu stranu nějak nahnat. Já jsem hlavně ráda, že se alespoň ta barva nevymývá tak rychle :)
      A děkuju moc! :)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!