CATRICE HD Liquid Coverage Foundation (010 Light Beige)

Ahoooj!

Tak jsem konečně i já vyzkoušela make-up CATRICE HD Liquid Coverage a dnes se s vámi podělím o moje dojmy a pocity z něj. 
Tak jdeme na to!


Make-up HD Liquid Coverage nabízí vysoké a přesto přirozené krytí bez pocitu zatížení pleti - jako druhá kůže. Ultra tekutá textura je extrémně efektivní a dlouhotrvající. Zakryje nedokonalosti pleti až na 24 hodin a zmatní pokožku. Pro krásnou pleť připravenou pro světla kamer.

A proč vlastně konečně? Protože tento make-up byl a je hodně opěvovaný youtuberkami a blogerkami, které ho vyzkoušely. Já dlouho váhala, odolávala, ale nakonec mi to nedalo a pořídila jsem si ho. Objednala jsem si ho z internetu (kokrétně z e-shopu Norma Zlín), protože v drogeriích byl poslední měsíce pořád vyprodaný, a pokud ne, tak tam byly jen ty nejtmavší odstíny - pro mě nepoužitelné. Já si objednala odstín 010 Light Beige, což je, myslím, ten nejsvětlejší, ale když jsem koukala na swatche na internetu, tak si upřímně nejsem vůbec jistá, jestli mi poslali správný odstín, protože zase tak skvětlý není. Tak nevím. V zimě, kdy jsem bílá jak Sněhurka, by tento odstín nebyl nic pro mě, ale pokud se trošku opálím, tak ho mít můžu. Já ho momentálně míchám se světlejšími tekutějšími make-upy (nejčastěji s FIT ME od MAYBELLINE), protože na můj vkus je finiš CATRICE make-upu moc matný a takový těžký a i odstín je zatím moc tmavý. A navíc mu těmi make-upy dodávám trošku víc žlutého nádechu, protože pro mě osobně je odstín 010 málo do žluta.

Ještě bych takhle na začátku moc ráda pochválila obal. Mně se totiž líbí moc! Matné sklo působí luxusím dojmem. Obal je jednoduchý a vypadá opravdu moc hezky. I když já ho teda mám stejně věčně upatlaný :D Kapátko je praktické, protože můžete snadno korigovat, kolik produktu použijete. Například u pumpiček s tím občas bývá problém.

 
 
Make-up je poměrně tekutý, hezky se na pleti roztírá a hezky se do ní také zapracovává. Je potřeba s ním ale pracovat docela rychle, protože po chvíli se jakoby zamkne, sedne si, přestane lepit a drží neskutečně. Opravdu je to asi co se výdrže týče, jde asi o nejlepší make-up, který jsem kdy měla.

Finiš make-upu je takový sametově matný. Na úplně suchou pleť bych ho asi nedoporučovala, mně občas lehce nějaká suchá místa zvýrazní. Hlavně v oblasti kolem nosu mi často dělá neplechu, většinou si na toto místo tento make-up nedávám a používám jiný nebo jen korektor. Podle mě je ideální na smíšenou pleť, kterou mám já, možná na mastnou, ale to nevím jistě. Krytí je vyšší střední a navíc se dá tento make-up v případě potřeby hezky vrstvit. Opravdu moc pěkne kryje, ale zároveň nepůsobí jako maska. Já ho většinou ani nepudruju, protože udělá pleť úplně matnou. Lesknout se s ním začínám výrazně později než s jinými make-upy. Celý den na mně ale matný nevydrží, to je asi trošku mission impossible :D Make-up nemá SPF, takže je vhodný i na nějaké společenské akce, kde se fotí, protože i na fotkách bude díky tomu váš make-up vypadat skvěle.


Jen chválit ale nebudu. Najdou se i nějaká mínus. Určitě je to dostupnost tohoto produktu v drogeriích a výběr odstínů - jsou jen čtyři, což je opravdu moc málo. A jako další mínus vidím to, že po nějaké době mně moji pleť tento make-up lehce vysušuje a po nějaké době docela zalézá do vrásek a nevypadá už pak úplně freš, u mně nejvíce v okolí pusy. Make-up stojí okolo 200 Kč.

A co vy? Máte s tímto produktem zkušenosti?

P.

Komentáře

  1. Pořád na tímto make-upem uvažuji. Ze stejné kolekce používám korektor a jsem s ním moc spokojená. Tento make-up mě přitahuje hlavně tím, že je lehký a přitom i hezky kryje. Uvidím, třeba se k němu po tvém článku konečně dokopu :D

    http://elisminarova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě ho opravdu můžu doporučit, je super :) A ten korektor používám taky. Mám ho doma dokonce ve dvou odstínech :D

      Vymazat
  2. Tento makeup je mi hodně sympatický, ale když jsem v drogérii zkoušela swatch, odstín mi vůbec neseděl.. nejsem si jistá, jestli to byl ten nejsvětlejší, nebo druhý nejsvětlejší, ale přes to :/ Takže ještě uvidím, musím to prozkoušet! :D :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si tím odstínem právě nejsem vůbec jistá :D A je pravda, že na mě je málo do žluta, ale když ho míchám, je pořád skvělý a sedí mi :)

      Vymazat
  3. Ja som ho skúšala tiež a mne neskutočne vyhovuje :)

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  4. Mě jediné co zatím vadí, tak to, že mi hodně zvýrazňuje šupinky na pleti i přesto, že mám pleť mastnou, tak se mi někdy objeví a to je pak hrůza..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až tak moc? Je teda pravda, že já si pod něj vždy dávám hydratační krém a většinou i bázi, tak možná proto to u mě není tak hrozné. Ale občas mi taky nějaká ta suchá místa vylezou.

      Vymazat
  5. S tímto makeupem mám zkušenost, a jsem spokojená, i když pár připomínek mám. Vadí mi to samé co tobě- špatná dostupnost (na svůj jsem čekala měsíc), a málo odstínů. V zimě si ho taky nedokážu představit, teď je docela v pořádku :) Ale nevím co je u mě špatně, protože mě nikdy úplně matný finish neudělal :/

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to je zvláštní, mně udělá takový sametově matný finiš ihned po aplikaci :)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!