A ty jsi jako blogerka?

Ahoj, všichni! ❤️

Poslední dobou toho mám opravdu hodně a vůbec nestíhám sem na blog přispívat. Naštěstí mám ale nějaké články rozepsané, tak jeden z nich teď využiju, aby tady nebylo až tak mrtvo :)



Ani nevím, jak mě některá témata napadají, ale tento článek je inspirován přímo mým životem a myslím, že se v něm kdejaká kolegyně blogerka najde. Pokusím se vám totiž sepsat nejčastější věty, které slyším, když mluvím o svém blogu, nebo když se někdo dozví o tom, že bloguju.

Za skoro tři roky, co na tento blog přispívám, se blogování nejednou stalo tématem rozhovorů s ostatními. Někdy o tom začnu mluvit sama, někdy do tohoto témata zabrousí ostatní. Je pravda, že ze začátku jsem o blogu moc mluvit nechtěla, bála jsem se reakcí, ale to se postupem času změnilo. Dokonce jsem o mém blogu a blogování mluvila i na pracovním pohovoru, což mi také nepochybně pomohlo k tomu, abych pracovní místo, které jsem tolik chtěla, získala :)

Pokud jdete s kůží na trh, musíte počítat s tím, že ne všem se bude to, co děláte, líbit. Ale tak je to nejen u blogování. Občas se setkáte s pochvalami, jindy s nějakými vtípky, narážkami, nepochopením, urážkami. Já si ale za tím, co dělám a tvořím, stojím, stojím si za svými články a myslím, že jsou tady lidé, kteří tohle dokáží ocenit a které to baví. Za to jsem nesmírně ráda. A víte co? Pojďme už na ty nejčastější věty!

- A o čem jako píšeš?
- A čte to někdo?
- Kolik lidí to čte?
- Jak se jmenuje tvůj blog?
- Pošli mi odkaz.
- Já na něj už koukal.
- Takže se jako fotíš v hezkým oblečení?
- Máš z toho nějaký peníze?
- To by mě nebavilo.
- Na to bych neměl čas.
- Dneska bloguje už každej.
- V Česku se blogováním stejně neuživíš.
- Videa jsou stejně lepší než články.
- Tak hlavně, že tě to baví.
- A to si ty produkty všechny kupuješ?
- A máš nějaký spolupráce?
- A to tě nekdo oslovil, nebo jsi oslovila ty je?
- To bych mě taky bavilo testovat různý produkty, co dostanu.

Tak co? Našel jste se v tom někdo? :)

P.

Komentáře

  1. Bože anooo:D. Tohle je prostě na denním pořádku:D. Skvělý článek!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Jako bych tenhle článek psala JÁ!! :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Já věděla, že se v tom najdou i jiný blogerky! :D

      Vymazat
  4. "Máš za to nějaké peníze" a "dneska má blog každý" jsou nejčastější věty, které slýchám :)

    Příběhy z mlhy a éteru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se vlastně ani nedivím, že lidi zajímá, jestli ti něco, čemu věnuješ spoustu času, vydělává i peníze.
      A že se s blogy roztrhl pytel je vlastně taky pravda no :D

      Vymazat
  5. Hm, myslím, že jsem spoustu z těch otázek ještě neslyšela - bude to tím, že píšu jiný typ blogu. Ale podobně jako u tebe, i můj blog často přijde na přetřas, naštěstí vždycky v dobrém.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem až do minulého týdne držela svůj blog pod pokličkou, mimo okolí, takže jsem se ještě s moc reakcemi nesetkala :-D naštěstí. Osobně o tom mluvit zatím nechci a nechci, aby to ostatní se mnou řešili. Jsem asi jako ty na začátku :-)

    Ve vlnach

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto tě chápu, měla jsem to stejně :) Ale jelikož se můj blog jmenuje tak, jak se jmenuje, byla stejně jen otázka času, kdy se o tom někdo dozví :D

      Vymazat
  7. Já se zatím potýkám s tím, zda o blogu říct všem. Zatím o něm ví je mí nejbližší. Ale veřejně jsem se k blogování ještě nepřiznala, ale snad se brzy odhodlám :-)
    http://life-by-marie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však uvidíš, není kam spěchat. Mně to taky trvalo :)

      Vymazat
  8. Já po šesti letech blogování už to beru jako svou součást, takže o tom mluvím naprosto veřejně. I u těch pohovorů k tomu došlo a občas se člověk fakt diví, k čemu mu to dopomůže :) Ještě bych k tomu přidala "No já snad taky začnu blogovat, abych dostávala nějaký věci zadarmo!", protože většina lidí stále moc nechápe, jak ty spolupráce vlastně fungují a že to není jen o tom dostávat věci zadarmo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super přístup, mám to stejně :) Akorát já bloguju "teprve" tři roky :D
      A ano, produkty "zadarmo" jsou fajn, ale úplně zadarmo to vlastně není :)

      Vymazat
  9. Mě třeba dostává, že lidi v mým okolí nedokážou rozlišit slovo blog a článek. Takže při větě "Kdy napíšeš další blog?" mám nutkání je opravovat, ale za týden to řeknou znovu, tak jsem to už po roce a půl vzdala. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Já blogoju teprve chviličku a zatím jsem se s jakoukoliv negativní formou nesetkala. Ale počítám, že je to tím, že blog zatím sledují kamarádi a rodina, takže podobné poznámky by si nikdo nedovolil :-) Asi by to přišlo, až by byl člověk full-time blogger, ne? :-)

    Recept na vztahy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě už se nějaké ne úplně pěkné komentáře objevily, ale s tím člověk musí počítat :) Navíc je skoro vždy píšou anonymové, takže to ani neberu moc vážně :D

      Vymazat
  12. Ono dneska je tak velká konkurence blogů, že uživit se tím chce asi hodně trpělivosti :D já to mám jen jako koníček, také nepíšu pravidelně =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jako koníček je blogování fajn :) Já když teď pracuju, tak budu ráda, když napíšu jeden článek za měsíc :D Hrůza. Hlavní pro mě ale je, že mě to pořád baví :)

      Vymazat
  13. Já se k tomu ještě nedopracovala, ale těžko říct. Občas si říkám, co si lidé o mých článcích myslí. Smějí se mi? Nebo to berou tak, že ráda píši a fotím jen? Narazila jsem tedy na pár lidí, co si myslí, že člověk který bloguje ztrácí jen čas, je samotný a nebo se potřebuje povytáhnout. :/ Nejvíce se bojím, co si o tom myslí přítel? Zda se za mě stydí nebo ne? Vím, co si o youtuberech a blogerech myslí a moc dobré to není. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týjo, to je docela zvláštní, že to neví ani přítel. Ten by tě měl přeci podporovat nejvíc ze všech :)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!