Krásy Mikulova

Ahoj, všichni! 

Už tu dloooooouho nebyl žádný výletový článek, já vím, ale dnes to napravím :) V sobotu jsem byla na výletě v Mikulově a samozřejmě jsem udělala nějaké ty fotky. Tak se na ně pojďme podívat, co říkáte?

Jak už z názvu článku vyplývá, v Mikulově se mi moc líbilo. Na své si tady přijdou jak milovníci historie, památek, tak milovníci vína, nádherné přírody a výhledů.



Za zmínku určitě stojí zámek, který je naprosto nádherný. Jde o barokní zámek stojící na kopci Zámecký vrch. 



Na zámku je také k vidění malá růžová zahrada, kterou milovníkům květin rozhodně doporučuji. Tu jsem já samozřejmě nemohla vynechat.






Ze zámku naše další kroky vedly k lomu. Vybrali jsme si, dle slov místního, kterého jsme potkali, "výbornou" cestu :D Ale kdyby nebylo tak úmorné vedro a slunce tolik nepálilo, náhodou bych si tu cestu mnohem více užila a špatná rozhodně nebyla. Právě naopak. Všude kolem vinice a zelená příroda, co víc si přát?









K lomu jsme nakonec dorazili, ale byl pro mě asi největším zklamáním. Pomalu se z něj totiž stává turistické místo a přírodní koupaliště. A co si budeme povídat, po tom, co jsem viděla lom v Rudici, mě jen tak nějaký nedostane.

Největší výzvou pro mě byl Svatý kopeček. Ačkoliv jsme šli většinu času lesem, dusno a vedro cestu opravdu ztěžovalo, asi by mi v tu chvíli ani nevadilo, kdyby trochu zapršelo. Ale zvládla jsem to (s občasným remcáním - klasická já) a výhled z toho místa byl úžasný a stál za to! Nejen Mikulov máte jako na dlani :)




Tak co říkáte na Mikulov? :) A jaké město byste mi doporučili dál?

P.

Komentáře

  1. V Mikulově jsem byla několikrát, ale o lomu jsme ještě nezaslechla, vypadá na fotkách pěkně, ale že se z něj stává to koupaliště je tedy hrozné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tak na druhou stranu je tam krásně a je to zadarmo, nedá se moc čemu divit...

      Vymazat
  2. Ten zámek a zahrady jsou úžasné! Hned bych tam zajela, tak třeba až bude víc času:D. A krásné fotky!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zámek mě úplně dostal, určitě si najdi čas :) A děkuju!

      Vymazat
  3. Krásné fotky vypadá to tam fakt moc hezky doufám, že se tam někdy podívám :)

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!