Dýňová polévka - extra jednoduchý recept

Ahoj, všichni!

Minulý víkend jsem poprvé vařila dýňovou polévku a byla tak dobrá, že jsem se rozhodla podělit se  s vámi o recept, který je tak strašně jednoduchý, že podle něj zvládne uvařit opravdu každý :) Navíc mi pár lidí psalo, jak jsem polévku vařila, tak tady to máte, i s tipy na dochucení, kterých mi pár přistálo pod fotkou na Instagramu.

No a co bude na dýňovou polévku potřeba?

1  cibule
50 g másla
1  dýně
1  kelímek smetany na vaření
voda

sůl
pepř 
+ kari, muškátový květ, chilli, zázvor, nastrouhaná mrkev...

V hrnci si rozehřejeme máslo a do sklovata na něm osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile už cibulka chytá barvu, přidáme oloupanou, na větší kostky nakrájenou dýni a ještě chvíli společně vše smažíme, aby se nám suroviny rozvoněly. Po chvíli vše zalijeme studenou vodou tak, aby byla dýně s cibulí ponořená, promícháme a vaříme na mírném plameni dokud dýně nezměkne. Já ji vařila zhruba půl hodinky.

Když je dýně měkká, stáhneme hrnec z plamene a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Jakmile máme rozmixováno, přilejeme smetanu na vaření (dá se nahradit například kokosovým mlékema opět promixujeme. Osolíme, opepříme a přidáváme podle chuti další koření a přísady (kari, muškátový květ, chilli, zázvor, nastrouhaná mrkev, ...). Já osobně přidala zázvor, muškátový květ a trošičku kari a bylo to skvělý! Na závěr ještě promixujeme, aby se chutě promísily. V případě, že se vám zdá polévka moc hustá, můžete ji zředit vodou a ještě chvíli povařit. 

Polévku jsem servírovala s opečenými krutony z housky s máslem a česnekem, kterou moc rádi kupujeme a děláme z ní právě krutony do různých jídel.

Tak dobrou chuť! 


Jestli máte nějaké tipy, jak polévku vylepšit, určitě mi je napište. Budu moc ráda.

P.

Komentáře

  1. Všetko čo obsahuje dyne zbožňujem, vďaka za tento recept! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! Pokud podle něj budeš vařit, tak doufám, že si pochutnáš :)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!