Jak u mě obstála ikonická Sephora tekutá rtěnka v odstínu 13?

Ahoj, všichni!

Asi to pro velké milovnice a milovníky kosmetiky bude znít neuvěřitelně, ale já si až teď koupila svoji první tekutou rtěnku od Sephory. Ano, až teď, několik let po tom, co byl jejich největší boom :D Ani nevím, proč mi to trvalo tak strašně dlouho, když rtěnky miluju a když tyto Sephora jsou prostě vyhlášené a mnohými chválené. Ale je to tady! V tomto článku vám sdělím můj názor a dojmy na tento ikonický produkt v ikonickém odstínu 13.


Ke krásnému jednoduchému obalu, skrz který ihned vidíte odstín rtěnky, se asi nemá smysl nějak dlouze vyjadřovat. Černé víčko má na sobě stříbrný nápis Sephora, zespodu rtěnky je napsaný odstín a nějaké další informace. Produktu uvnitř je 5 ml, což je více než například u Dermacol Matte Mania nebo Nyx Lingerie, ačkoliv jsou tyto rtěnky delší a působí, že v nich bude produktu více.  Obaly mnohdy mohou klamat. Rtěnka vypadá dobře, ačkoliv podle mě se ten název Sephora hodně rychle ošoupe.

Musím říct, že tato rtěnka je takový chameleon, co se týče odstínu. Když se na ni podíváte v obalu, působí hodně do růžova, taková mauve, krásná barva. Pokud ji ale nanesu na rty, tváří se na nich tmavěji a o kapku víc do fialova. Myslím, že na každém bude tato rtěnka vypadat trošku jinak. Já jsem ale z odstínu nadšená. Nezkazíte s ním snad žádné líčení a bude sedět jak k teplejšímu, tak i ke studenějšímu looku. Rtěnka nezvýrazňuje vrásky a pigmentace je skvělá, stačí jí nanést opravdu tenkou vrstvu, žádné velké nánosy, to by bylo spíše ke škodě než k užitku. Rtěnka je opravdu matně matná. Nemám co vytknout.




Co se vlastností týče, byla jsem moc mile překvapená, ačkoliv po té chvále, kterou jsem do té doby na tento produkt slyšela, jsem ani nečekala, že by přišlo zklamání. Ačkoliv i to se může stát. Rtěnka se snadno a precizně aplikuje, většinou ji vůbec nemusím nijak upravovat, začisťovat korektorem. Poměrně rychle zasychá, téměř ji po zaschnutí necítím na rtech a ta výdrž? Poměr komfortu a výdrže je n e u v ě ř i t e l n e j. Někdy se totiž stává, že rtěnka výborně drží, ale na rtech je nepříjemná, nebo naopak je velmi příjemná, ale moc toho nevydrží. Tak tohle je přesně ten balanc a to, co chceme snad téměř všichni - příjemnou rtěnku, o kterou se nemusíme bát. Navíc mě překvapilo, že se vůbec nerozpíjí, já s tím mám občas u některých kousků problém, že se mi rozpíjejí do vrásek. Tato zaschne a drží. Dám si v šest ráno, když jdu do práce, celý den na nic nesáhnu a v šest večer vypadá pořád tak, že se za ni nemusím stydět a nemusím ji zběsile odličovat nebo upravovat. Zvládá i pití a jídlo. Pokud se vytrácí, tak velmi přirozeně a postupně. Ano, po tolika hodinách je na rtech už trochu cítit, to nepopírám, a maličko je vysušuje ve středu, ale nic, co by se nedalo vydržet. Já asi opravdu nemám kromě vůně (nevadí mi, ale mám ve své sbírce rtěnky, které voní mnohem lépe) co vytknout a jsem členkou početného klubu "miluju Sephora rtěnku v odstínu 13".

Dejte mi více odstínů!

A co vy? Jaké zkušenosti s tímto produktem máte?

P.

Komentáře