Těstoviny s brokolicí

Krásnou sobotu přeji!

Není to poprvé, co vám sem na blog sepisuji nějaký recept, ale jelikož já moc ráda hledám inspiraci  pro vaření právě na internetu a inspirace není nikdy dost, rozhodla jsem se, že se podělím o další můj kulinářský výtvor a třeba ho někdo z vás taky zkusí :) Už jsem vám tu někdy na podzim sdílela jednoduchý recept na výbornou dýňovou polévku a slibuji, že dnes to bude opět velmi jednoduché, rychlé a dobré! Poslední dobou mě baví zkoušet nová jídla, abych pořád nejedla to stejné, a tak někdy i docela experimentuji a vařím tak nějak podle sebe. Takže tady je - můj vlastní recept na těstoviny s brokolicí, jídlo, na kterým se pochutnal i můj taťka, a dokonce si přidal! :D

No a co budeme na přípravu tohoto jídla potřebovat?

- 300 g celozrnných těstovin (jaké máte rádi, já zvolila fusilli)
- 1 cibuli
- 1 větší stroužek česneku
- 200 ml smetany na vaření / kokosového mléka
- brokolice
- 2-3 lžičky bazalkového pesta podle chuti
- 160 g tofu (ideálně marinované, ať má nějakou chuť, já zbožňuju tofu od značky Lunter)
- sůl
- pepř
- parmezán
- olivový olej

Nejdříve jsem si dala do osolené vody vařit celozrnné těstoviny, od oka tak 300 g. Na vedlejší plotýnce jsem si rozehřála na malé pánvi trochu olivového oleje a přidala na kostičky nakrájené tofu, které jsem restovala hezky do zlatova. Mezitím jsem si nakrájela brokolici na menší kousky, dala ji do hrnce s vroucí vodou, přidala sůl a nechala asi deset minut vařit. Poté jsem horkou vodu slila a zalila brokolici pro změnu studenou vodou, kterou jsem po chvíli opět slila. Brokolici zatím necháme odpočívat.

Po uvaření těstovin jsem na plotýnku dala wok a do něj opět trochu olivového oleje. Jakmile byl olej rozehřátý, začala jsem na něm restovat na jemno nakrájenou cibuli. Po chvíli restování cibule jsem přidala česnek nakrájený na tenké plátky. K cibuli a česneku jsem přidala přichystanou brokolici a dvě až tři minutky společně restovala. Poté jsem tuto směs zalila smetanou na vaření (tentokrát jsem měla smetanu na vaření bez laktózy, protože mi laktóza nedělá moc dobře), případně by šlo určitě použít i kokosové mléko. Přidala jsem sůl a pepř podle chuti a směs na mírném ohni prohřála, aby se chutě hezky spojily. Nakonec jsem přidala uvařené těstoviny a důkladně vše promíchala. Chuť na závěr doladily zhruba tři čajové lžičky bazalkového pesta. Pak už jen směs ještě jednou pořádně promíchat, chvilku prohřát a můžeme servírovat!


Těstoviny jsem servírovala s opečeným tofu a nastrouhaným parmezánem. 

P.

Komentáře

  1. Jelikož maso už nějakou dobu nejím, tofu je u nás dost často. Tohle vypadá jednoduše, děkuju za tip! :)

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás v lednici najdeš tofu snad vždycky a většinou minimálně tři balení, takže chápu :D Je to jednoduchý a moc dobrý :)

      Vymazat
  2. Vyzerá to na jednoduchý a chutný recept, určite ho musím vyskúšať :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!