"Kari podle mě"

Ahoj, všichni!

Když jsem na Instagram přidávala fotku tohoto jídla, pár lidí se mi ozvalo, že by uvítali recept, což mě samozřejmě moc potěšilo, a tak jsem s ním tady! Strašně jednoduchý, rychlý a dobrý pokrm, slibuju. A co na něj bude potřeba?

- 1 lilek
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 mrkev
- hrnek kukuřice
- 5 kusů suš. rajčat
- jeden stroužek česneku
160 g tofu (Lunter)
- 200 ml smetany na vaření
- kari
- kurkuma
- sójová omáčka
- pepř
- sůl

- rýže, brambory, ...


Nejdříve nakrájejte lilek a cuketu na zhruba centimetrové plátky a poté větší kousky, mrkev na tenká kolečka, papriku na menší kousky stejně jako sušená rajčata, tofu klasicky na kostičky, cibulku na jemno a česnek na tenké plátky. 

Jakmile máte vše připraveno, do woku na rozpálený olivový olej přidejte lilek, cuketu a mrkev, ty se potřebují dělat nejdéle. Po zhruba pěti minutách restování přidejte papriku, tofu, sušená rajčata a cibuli. Během restování zalijte směs zhruba třemi polévkovými lžícemi sójové omáčky. Restujte, dokud zelenina nezměkne, ale ne úplně do měkka na kaši. Ještě na závěr přidejte připravený česnek a kukuřici a po chvíli směs zalijte smetanou na vaření. Přidejte koření - hoooodně kari a zhruba půlku čajové lžíce kurkumy, dále sůl a pepř. Povařte klidně ještě pět minut na mírném plameni, ať se chutě hezky promíchají, mezitím si můžete uvařit rýži jako přílohu. Nejlepší je toto jídlo právě s rýží nebo opečenými bramborami.

Ještě bych takto na závěr chtěla říct, že gramáže a množství surovin nejsou žádná dogmata, která při vaření musíte striktně dodržovat. Já toto jídlo vařím vždy od oka a podle chuti. Pokud třeba milujete kukuřici, dejte si jí tam klidně víc, pokud něco nemusíte, vynechejte to :) Inspirujte se, upravte si recept podle svých preferencí a chutí a pochutnejte si! A jestli budete tento recept zkoušet, dejte mi, prosím, vědět, jak vám jídlo chutnalo.

P.

Komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!