Manufaktura - sedmikrásek není nikdy dost!

Ahoooj,

na jaře se oblíbená sedmikrásková řada rozrostla o nové produkty, které jsem měla opět možnost obdržet v PR balíčku a následně je otestovat, takže se jim dnes podíváme na zub, co říkáte? :) Mimochodem, v minulosti jsem již testovala sedmikráskovou limitovanou edici, o té si můžete přečíst TADY, a sedmikráskový olejový elixír, na který najdete recenzi TADY.


Čisticí jílová pleťová maska se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovou

Na tuto masku jsem se opravdu těšila a jelikož mám moc ráda jílovou masku od značky Evoluderm, chtěla jsem je porovnat a dát vám vědět, která mi vyhovuje více (což mi připomíná, že vám na ni pořád dlužím recenzi). Tato čisticí jílová maska by se měla postarat o hloubkové čistění pleti, lifting a hydrataci. Obsahuje moderní růžový jíl, karlovarský kaolin, výtažky ze sedmikrásky a rebarbory a kyseliny hyaluronové 2. generace. Jílová maska také významně reguluje tvorbu mazu a je vhodná zejména pro normální až mastnou pleť. 

Tato maska je takové blátíčko a to jak svojí konzistencí, tak i barvou. Bohužel jsem u tohoto produktu měla zásadní problém po jeho první aplikaci a podruhé už jsem masku raději nezkoušela, takže vám nedokážu poskytnout plnohodnotnou recenzi. Pleť mě totiž hlavně v oblasti brady a okolí pusy začala po nanesení masky strašně pálit. Moje pleť je poměrně citlivá se sklony k začervenání a v této masce je pravděpodobně nějaká složka, která jí úplně nevyhovuje a která ji dráždí.

Má někdo z vás stejnou zkušenost?



75 ml za 209 Kč seženete TADY.

Jemný čisticí & odličovací pleťový gel se sedmikráskou a mandlovým olejem

Odličovací gely mám obecně moc ráda, poslední dobou si užívám především čisticí gel od Garnieru, ale musím říct, že ani tento Manufaktura čisticí a odličovací pleťový gel není vůbec špatný a má své čestné místo na poličce v koupelně. Je velmi jemný s jemnou parfemací a moc ráda se s ním odličuji při sprchování. Pění, stačí ho malé množství, takže 155 ml balení vám dlouho vydrží, nedráždí mi pleť, je příjemnýšetrný, krásně pleť vyčistí, zmatní, ale není po jeho použití napjatá. Je mi také sympatické, že při mokrém odličování nespotřebováváte vatové tamponky, ale stačí vám jen daný produkt a voda.

Tento gel neobsahuje SLES, obsahuje jemné tenzidy, které jsou na bázi cukru a olivového oleje, a dále přírodní extrakty z rebarbory a sedmikrásky, mandlový olej a ovesný beta-glukan. Měl by být vhodný pro citlivou pokožku, což za mě potvrzuji. Určitě ho mohu doporučit.

155 ml za 169 Kč seženete TADY.

Něžný přírodní minerální deodorant s kamencem a sedmikráskou

Aplikací tohoto přírodního deodorantu s kamencem a mimořádně účinným výtažkem z lišejníku nezabraňujete pocení, což ani neslibuje, jelikož se jedná o deodorant a ne antiperspirant, ale zabraňujete nepříjemnému zápachu. Má velmi lehkou konzistenci a jemnou parfemaci, nic agresivního. Na můj vkus se poměrně dlouho vstřebával a dlouho jsem měla pocit mokrého podpaží, ale je to asi poměrně individuální. Oblečení nezabarvuje, což je praktické.

Obsahuje kromě již zmíněných složek i ovesný olej, výtažek ze sedmikrásky a panthenol poskytující pokožce zklidnění a jemnou péči. 24 hodinové ochraně příliš nevěřím, ale na použití v běžné dny za mě tento deodorant funguje a obstál u mě, ačkoliv se bez mučení přiznám, že při těch třicítkách, co jsou teď venku, dávám přednost jiným favoritům, na které se můžu plně spolehnout a používám je už roky.


55 ml za 189 Kč seženete TADY.

Hydratační & zvláčňující tekuté mýdlo se sedmikráskou a mandlovým olejem

Tohle hydratační a zvláčňující tekuté mýdlo se sedmikráskovým extraktem a mandlovým olejem máme v koupelně na umyvadle a moc rádi si s ním umýváme ruce. Mýdlo ruce hezky umyje, zároveň je provoní, zvláční a zhydratuje. O zjemňující účinky, ochranu kůže a redukci začervenání se stará především ovesný beta-glukan. Jde o příjemné mýdlo v krásném obalu a s úžasnou sedmikráskovou vůní, které za mě mohu doporučit, pokud vám nevadí vyšší cena oproti jiným mýdlům na ruce, které se dají na trhu pořídit.



320 ml za 159 Kč seženete TADY.

Intenzivní omlazující, hydratační & rozjasňující pleťový booster

Na tento "zázrak" jsem byla velice zvědavá vzhledem k tomu, co slibuje a samozřejmě i vzhledem k tomu, že to není produkt za pár korun. Omlazující, hydratační a rozjasňující pleťový booster je nabitý spoustou aktivních látek, které mají pleť omlazovat - olejový extrakt ze světlice barvířské bohaté na omega 6 mastné kyseliny, extrakt z plamatky zelné, kozince blanitého a koenzymu Q10, kyselina hyaluronová, která je známá především díky své schopnosti vázat na sebe vodu a poté ji postupně uvolňovat a tím pleti poskytovat okamžitý lifting a zvyšovat její pružnost. Booster dále obsahuje extrakt z mořské řasy Laminaria Ochroleuca, který poskytuje zkliňující účinek a ochranu před nepříznivými vlivy slunečního záření, růžovou vodu, sedmikráskový extrakt a přírodní oleje pro zvláčnění a hydrataci.


Na účinnost tohoto produktu poukazují i výsledky klinické studie provedené Státním zdravotním ústavem v Praze. V problematice redukce vrásek bylo prokázáno významné vyhlazení vrásek až o 64,5 %. 95 % žen zaznamenalo redukci vrásek. V oblasti hydratace pleti bylo prokázáno významné a dlouhodobé zvýšení hydratace až o 10,7 %.

U tohoto produktu zaprvé oceňuji design a aplikátor, díky kterému je jeho aplikace na pleť velmi pohodlná a zábavná. Produkt má světle žlutou barvu a je velmi lehký, neparfemovaný, rychle se vstřebává a pleť zanechává hezky prozářenou, jemnou a vláčnou. Co se týče účinků,  je pro mě vždy velmi těžké pozorovat případný úbytek vrásek a bohužel to nemohu posoudit ani u tohoto produktu. Co ale mohu říct je, že jde o velmi příjemnou záležitost, která mému obličeji dělá dobře a u které cítím, že do pleti dostávám spoustu prospěšných látek. Zcela upřímně ale musím říct, že vzhledem k ceně za 10 ml bych si tento pleťový booster za svoje peníze nekoupila, ačkoliv na něm není vlastně nic špatného.

10 ml za 590 Kč seženete TADY.


Pokud vás některý z těchto produktů zaujal natolik, že uvažujete o jeho koupi, mám pro vás dobrou zprávu, protože už od května jsou tyto sedmikráskové produkty k zakoupení jak v kamenných prodejnách, tak i na stránkách Manufaktury.


#Barterováspolupráce

P.

Komentáře

  1. tá maska ma zaujala, celkovo je táto rada krásna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, já miluju ty obaly a vůně!
      Mě mrzí, že mě ta maska na pleti pálila :( Těšila jsem se na ni.

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!