Další moje oblíbené "psycho" seriály

BLACK MIRROR

Mám tento sci-fi seriál moc ráda, některé díly mě bavily více, některé méně, ale v konečném důsledku je to jeden z nejlepších seriálů, který poukazuje na nejrůznější fenomény ve společnosti. Seriál se zaměřuje na moderní společnost a důsledky užívání a vyvíjení nových technologií, které mnohdy působí až utopicky. Jednotlivé díly na sebe nenavazují, v každém díle se odehrává samostatný děj zasazený do alternativní současnosti nebo blízké budoucnosti. Určitě bych se nebála dát tomuto seriálu šanci v podobě několika dílů. Poté už budete vědět, zda je tohle váš šálek kávy či nikoliv :) Jeden z mých nejoblíbenějších dílů je Nosedive, San Junipero a vlastně plno dalších :D Těžko se vybírá, ale přemýšlet vás některé díly zaručeně donutí.

https://www.theverge.com/

CHANNEL ZERO

Tento seriál určitě nebude pro každého a i já jsem si k němu musela najít cestu, i když je to přesně ten typ seriálu, kdy jsem dokoukala jeden díl a potřebovala jsem vidět další. Každá série má 6 dílů, ale bohatě to stačí. Ani nevím, jak tento seriál popsat, je hrozně zvláštní, je to zaručeně něco jiného, vyvolává spoustu otázek, na některé z nich bohužel nemáte odpověď ani po skončení série. Tento seriál spojuje různé legendy s hororovými prvky. První série je například napsána na motivy příběhu Candle Cove od Krise Strauba.

Momentálně jsou natočené čtyři série, za mě byly nejlepší první dvě, ta druhá pro mě byla velmi silná, s hlavní hrdinkou jsem se dokázala velmi dobře ztotožnit, i jsem si pobrečela a byla opravdu skvělá. Ty poslední dvě mě až tak nechytly za srdce, ale vždy jsem měla touhu dokoukat tu sérii a zjistit, jak to celé dopadne. Pokud máte rádi hororové příběhy, rádi se bojíte, zkuste! Já na něj dostala tip od jednoho čtenáře právě o mém prvním článku o psycho seriálech a dle jeho slov jde i zvláštní seriál s ujetýmí příběhy. No, musím souhlasit :D

https://www.amazon.com/

NEPOHÁDKY

A v neposlední řadě se podíváme na zub seriálu Nepohádky (Tell Me a Story). Jak už název napovídá, jedná se o seriál na motivy pohádek, avšak zasazených do dnešní moderní doby. Tento napínavý thrillerový seriál se odehrává v současném New Yorku a spojuje pohádky O Červené Karkulce, Jeníčkovi a Mařence a Třech prasátkách. První série vyšla v roce 2018, druhé se snad brzy dočkáme.

https://www.cbs.com

ELITA

Tohle není úplně psycho seriál, ale je to poslední seriál, který jsem dokoukala, jeho dvě série jsem zhlédla za pár dní a náležitě mu patří místo mezi mými oblíbenými seriály. Když jsem na Instagramu sdílela, že koukám na tento španělský počin, hodně mých sledujících mi na to reagovalo s tím, že na něj taky koukají. Ohlasy byly opravdu velmi pozitivní. Jak už jsem psala, jde o španělský seriál, který mi přijde jako taková kombinace seriálů 13 Reasons Why a Gossip Girl.

V první sérii se děj točí okolo vraždy, ve druhé se řeší zmizení jednoho ze studentů. Musím říct, že mě seriál Elita úplně pohltil. Postavy z různých sociálních vrstev, prostředí prestižní střední školy, tajemství, odhalení, zápletky, vztahy, intriky, sex, drogy. Bavilo mě pozorovat jednotlivé postavy, jak se vyvíjejí a co s nimi bude dál. Často se mi stává, že je mi někdo na začátku hodě sympatický a na konci seriálu už ho nemůžu ani vystát, a naopak si postupně při sledování zamilovávám postavy, které mi na začátku přišly nesympatický. Což se stalo i zde, i když do Carly jsem se zamilovala hned, ta je prostě! Někde jsem ohledně tohoto seriálu četla označení "španělské soft porno" - no, možná trošku :D Ale už se těším na třetí sérii, která by měla vyjít příští rok, snad bude stejně dobrá jako první dvě. Jestli tento seriál znáte, napište mi, jaká postava je váš favorit a koho jste naopak nemuseli! Ach, ten Netflix...

https://weheartit.com
P.

Komentáře