I malé změny se počítají

Řekla bych, že jsem člověk, který nenese úplně snadno nějaké větší životní změny. Mám ráda jistoty, potřebuji mít v životě záchytné body a z některých změn mám opravdu velký strach. Důležitá rozhodnutí si ráda dlouho promýšlím, se spontánností se v tomto případě úplně nekamarádím. U některých věcí si člověk vlastně ani pomalu nedokáže představit, že se změní, dokud se tak ve skutečnosti nestane. A nemusí jít o změnu z vaší iniciativy. Může jít o změnu, kdy se vás nikdo neptá, jestli ji chcete, nebo ne. Prostě se to stane. Máte ve svém životě člověka a jste přesvědčeni, že byste bez něj nedokázali žít. A pak vás ten člověk opustí, přestane s vámi komunikovat, uplyne rok, uplynou dva roky a vy najednou zjistíte, že to jde. A že žijete. Spokojeně. Bez něj.

Ale už dost této hlubokomyslné úvahy!
 
Občas mě z ničeho nic přepadne pocit, že nutně nějakou změnu potřebuji. Jakoukoli. A většinou to, stejně jako včera, "odnesou" moje vlasy. Je to jedna z těch nejjednodušších malých změn, kterou můžeme udělat. A která nám může pomoct cítit se jinak. Líp. I malé změny se počítají! No a u mě se z toho už pomalu stává tradice. Nechám si narůst dlouhé vlasy, které po zhruba roce ostříhám na delší mikádo. A takto znovu a znovu.



O ostříhání se jsem přemýšlela už pár měsíců, ale pořád jsem to odkládala. Svoje dlouhé vlasy jsem měla ráda, vlastně jsem je zbožňovala, ale po nějakém čase to prostě začne být nuda a já začnu toužit po změně. Nehledě na tu práci, která s nimi je, a na ty hodiny schnutí po tom, co si je umyjete! Amen. No a tak jsem včera prostě odhodlaně popadla nůžky a začala jsem stříhat. Naši  na mě vyděšeně koukali, ale jelikož jsem to neudělala poprvé, myslím, že věřili v moji schopnost zvládnout to a nevypadat jako oškubané kuře :D No a výsledek už můžete posoudit sami a dát mi vědět, jak se vám líbí :) Já se cítím skvěle, vlasům to jen prospěje a s tou rychlostí, jakou mi rostou, je mám za rok zase zpátky.

A co vy a změny?

Mějte se krásně!

P.

Komentáře

  1. Podle mě ti ty vlásky takhle strašně sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vlasy máš nádherné. A jestli sis je takto ostřídala sama, tak klobouk dolů :)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  3. Velkej obdiv za to, že fakt vezmeš nůžky, stříháš a dopadne to takhle...skvěle!! Změny jsou fajn, já se ale také nepovažuji za člověka, který by změny potřeboval kdovíjak často..mám ráda, když mají věci svůj řád:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně :)
      A moc děkuju, Kristý!

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!