Moje červené rtěnky

Ahoooj!

Zhruba před dvěma měsíci jsem na blogu zveřejnila článek ČERVENÉ RTĚNKY - tipy ode mě pro vás a slíbila jsem vám nějaké pokračování. No a tady je! Připravila jsem článek o mých červených rtěnkách. Když se podívám na moji sbírku rtěnek, jasně vidím, že červené jí určitě nevládnou. Na běžné nošení po červené rtěnce sahám výjimečně a právě i proto jich nemám moc. Rtěnky, o kterých můžu říct, že jsou opravdu červené (žádná korálová, oranžová, mauve, vínová, ale opravdu červená), mám tři, pokud jsem se tedy koukala správně. Měla jsem ještě jednu od MISS SPORTY, ale ta byla takový propadák, že letěla do koše.

Tak se na tu trojici pojďme podívat!

 
1. MUA LISPTICK (13)
Rtěnka od značky MAKEUP ACADEMY je nejstarším kouskem z mých tří červených krásek, ale bohužel vám ji moc doporučit nemůžu. Odstín 13 je krásný, hodně sytý a zářivý, má v sobě kapku oranžové, ale vlastnosti této rtěnky mi vůbec nevyhovují. Sice je úžasně pigmentovaná, ale až moc krémová, s její aplikací si musíte vyhrát a stejně pak hodně utíká ze rtů, jak se jí zachce, musíte si ji hlídat a kontrolovat. Výdrž je za mě horší průměr. Tuto rtěnku nedoporučuji, v drogeriích najdete mnohem lepší kousky. Třeba ten, který bude následovat.


MAYBELLINE COLOR SENSATIONAL LIP COLOR LIPSTICK (527 LADY RED)
MAYBELLINE rtěnky jsou jedny z mých nejoblíbenějších a také nejzastoupenějších v mojí kosmetické sbírce. Odstín 527 LADY RED je krásná červená s modrým podtónem, o něco tmavší a tlumenější než odstín MUA rtěnky. MAYBELLINE rtěnka je hezky krémová, na rtech příjemná, nevysušuje, pigmentace na jedničku a výdrž také není vůbec špatná. Samozřejmě na ni musíte občas kouknout, protože takové výrazné odstíny krémových rtěnek neodpouštějí, a navíc se po několika hodinách rtěnka může začít lehce rozpíjet, ale nejde o nic dramatického. Určitě se vyplatí použít konturku, ale dá se to i bez ní. Za mě rozhodně ano!


DERMACOL 16H LIP COLOUR (03)



Tuhle rtěnku jsem si úplně zamilovala a vím, že nejsem jediná! Úžasný odstín, který je podle mě "ta moje červená", ale i vlastnosti, díky kterým můžu mít rtěnku na rtech od rána do večera, jíst, pít, mluvit, rozdávat pusy a ona se ani nehne. Vyzkoušeno za vás, že, Terezko moje milovaná? :D ❤️ Já si tyto DERMACOL rtěnky moc oblíbila, mám doma tři odstíny (ale pozor, ne všechny jsou stejně dobré) a sahám po nich docela často, hlavně v případě, že potřebuju, aby rtěnka opravdu držela několik hodin (nebo třeba celý den/večer) bez opravování. A překvapivě mi moje rty ani tak moc nevysušuje na to, jak velký držák to je. Doporučuju, minimálně tento odstín rozhodně!


A jak jste na tom s červenými rtěnkami vy?

P.

Komentáře

  1. Ta první se mi na tobě líbí asi nejvíce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Mně se na mně taky líbí, ale kvůli těm jejím vlastnostem ji téměř nenosím :(

      Vymazat
  2. Nejhezčí je ten odstín od Dermacolu. Já jsem červené rtěnky dříve zbožňovala, ale postupem času jsem přešla na trochu jiné odstíny a to buď světlounce růžové, hnědé, fialové a nebo červeno-fialové. Do těchto jak máš na rtech bych už si asi netroufla a moc mi ani nesluší, ale jinak červená na rtech je samozřejmě klasika :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu :) Nosíme hodně podobné odstíny, jak tak koukám :)

      Vymazat
  3. S MUA rtěnkami mám stejný problém, jsou až moc krémové. Nicméně cenou jsou daleko přístupnější. Z odstínů se mi nejvíc líbí ta od Dermacol:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si tedy už raději pár desítek korun připlatím a koupím si třeba rtěnku od TREND IT UP nebo ESSENCE, ty mám moc ráda :)

      Vymazat
  4. Libi se mi jedna a dve :) na sytejsi odstiny nemam odvahu :D ale ty slabsi jsou top.

    OdpovědětVymazat
  5. Dermacolku č. 3 mám taky a jsem z ní naprosto unešená :) Další červené, co mám, jsou Milani Red Label, Trend It Up Matte č. 460 a tekutá theBalm v odstínu Loyal, ale Dermacol všechny hravě vyřadil, za mě jak odstínově, tak vlastnostmi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten odstín 03 je fakt krásný, přijde mi, že musí slušet snad úplně každému typu :) A po té TREND IT UP rtěnce už jsem pokukovala, ale nakonec jsem odolala :D

      Vymazat
  6. Ty Dermacol rtěnky půjdu dnes omrknout a už mám dva odstíny, bez kterých neodejdu :D.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  7. Ta od Dermacolu je top, ta výdrž je neskutečná :) Máš krásně plné rty :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  8. Dermacol Lip Colour,to je topka :) aj tebe asi najviac pristane, i keď sa mi páčia aj tie koralové odtiene :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Já ten odstín 03 úplně miluju, vážně se v něm cítím skvěle :)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!