Manufaktura - limitovaná kolekce Lípa aneb návrat do První republiky

Ahoooj!

Z Manufaktury mi před několika měsíci v docela krátkém intervalu poslali hned dva balíčky. O tom prvním, kosmetice z Mrtvého moře, už jste si na blogu mohli přečíst, odkaz vám dám SEM. Tento balíček s limitovanou edicí Lípa mi doma ležel poměrně dlouho, než jsem se k němu dostala a než jsem produkty začala používat, ale konečně jsem je všechny vyzkoušela a mohu vám o nich povědět víc. Tak pojďme na to.

Tato limitovaná kolekce Lípa byla vytvořena u příležitosti stého výročí republiky a má pro mě nostalgický nádech ještě z jednoho prostého důvodu. A možná i proto jsem z počátku měla strach, jestli se mi tyto produkty zalíbí a budu je ráda používat. Vždy, když jsem byla nemocná, tak mi mamka vařila lipový čaj. Strašně mi nechutnal a musela jsem se do něj nutit. Nejsem velký fanda lipové vůně, proto jsem se bála, že mi tato parfemace příliš nesedne a hned na začátku musím říct, že za mě je asi opravdu nejslabší ze všech, které jsem kdy očichala a vyzkoušela.

Zvláčňující jemné rostlinné mýdlo s lípou a mandlovým olejem

Tuhé mýdlo je v této limitce, která je inspirována první republikou, rozhodně nemohlo chybět. Obsahuje výtažek z lipových květů, glycerin, výživný mandlový olej. Musím říct, že tento produkt mě velmi mile překvapil.

Mýdlo má ideální oblý tvar, díky kterému se s ním ruce snadno a rychle umývají (lépe než s hranatým tuhým mýdlem z fialkové limitky). Po umytí jsou navíc krásně vláčné, čisté a voňavé. Na celé tělo jsem mýdlo nepoužívala, stále dávám přednost gelům nebo pěnám. Na ruce ale za mě fajn produkt.

150 g za 139 Kč seženete TADY.

Velejemný sprchový & koupelový gel s lípou a mandlovým olejem

Sprchové gely jsou jedním z nejoblíbenějších produktů od Manufaktury a vždy se na ně moc těším. Ráda je používám i jako pěnu do koupele, protože hezky pění a vyloženě pěnu do koupele doma nemáme. Tento sprchový gel je vytvořen na bázi kokosového a olivového oleje a cukru a je obohacený o výtažek z lípy, mandlový olej, panthenol a obilné výtažky. Má příjemnou hřejivou vůní lipových květů, nevysušuje, pění a pokožku nechává po umytí hezky jemnou a příjemnou na dotek. Se sprchovými gely u Manufaktury asi nemůžete šlápnout vedle, stačí si vybrat parfemaci, která je vašemu srdci blízká.

250 ml za 179 Kč seženete TADY.

Dámská toaletní voda LÍPA

Tuto toaletní vodu jsem na sobě měla několikrát, ale je pravdou, že její výdrž nebyla nijak závratná. Já mám ráda hodně sladké, klidně i těžší vůně a to tady ta příliš není. Ačkoliv z ní cítím moji oblíbenou vanilku, nejedná se o vůni, kterou bych měla potřebu na sebe stříkat a užívat si její nošení. Jde o lehkou, čistou, svěží květinovou až ovocnou vůni, která postupně se uvolňuje. Pokud se podívám na cenu této toaletní vody a porovnám ji s mojí oblíbenou toaletkou značky Aquolina, která voní naprosto božsky a kterou zbožňuji, pro mě není co řešit. Tento produkt pravděpodobně dopotřebuji, ale určitě si ji znovu nepořídím. Co ale musím pochválit je flakónek, ten mi přijde úplně rozkošný.

Vrchní nóta: jablko, mandarinka
Střední nóta: pivoňka, lipové květy
Spodní nóta: mošusy, vanilka, santalové dřevo.

50 ml za 575 Kč seženete TADY.

Ideální regenerační krém na ruce s lípou, mandlovým olejem a panthenolem

Mám pocit, že to píšu v každém článku, ve kterém recenzuji produkty od Manufaktury, ale krémy na ruce jsou prostě skvělý! Tento s výtažky z lipových květů mi přijde o něco víc mastnější a výživnější, než jsem u krémů na ruce od Manufaktury zvyklá, trošku déle si počkáte na to, než se úplně vsákne. Na druhou stranu krásně vyživuje, dal mi dohromady hodně suché ruce, ale je potřeba ho používat pravidelně, nestačí si ruce jednou namazat a čekat, že budou vyživené dlouhodobě. Vůně tohoto krému opravdu velmi připomíná lípu. Jak už jsem psala, já tuto parfemaci sice zase tak moc neocením, oceňuji ale schopnost tohoto krému ruce vyživovat. Za mě do této proklaté zimy určitě ANO!

75 ml za 149 Kč seženete TADY.

Výjimečný ochranný pleťový balzám s lípou, meruňkovým olejem a panthenolem

Tento balzám jsem používala poměrně často, dokud jsem nepřešla na oleje. Ale je pravda, že když mám náladu dát si na pleť krém, tak po něm občas sáhnu. Obsahuje spoustu výživných látek, které vaši pleť krásně zregenerují, vyživí (výtažek z lipových květů, meruňkový a jojobový olej, bambucké máslo, panthenol, ovesný beta-glukan, vitamíny A, E, C) a ochrání před vnějšími vlivy. Krém není úplně lehoučký, ale hezky se roztírá a zanechává pleť vláčnou, vyživenou a svěží. Používat ho můžete jak v ranní rutině, tak i v té večerní. Vyživuje krásně a určitě ho dopotřebuji, ale parfemaci Mrtvého moře jen tak něco nepřekoná, ta je za mě božská.

50 ml za 250 Kč seženete TADY.


Vysoce pečující balzám na rty s lípou, meruňkovým olejem a včelím voskem

Stejně jako krém na ruce je krásně vyživující i tento balzám na rty s lípou, meruňkovým olejem, bambuckým máslem, vitaminem E a včelím voskem. Rty hezky zahalí a vyživí, pečuje o ně, ráda po něm sahám, pokud cítím, že rty trochu té výživy a péče potřebují, nebo i jen tak, třeba když jsem doma a chci si na rty něco dát. Akorát se mi při jedné z prvních aplikací zlomil, takže na to pozor. Je poměrně měkký, není to takový ten tvrdý balzám, kterým si rty sotva potřete. S tímto to jde jedna báseň. Tento produkt mě baví.

4 g za 119 Kč seženete TADY.


Lipový sirup

K mému překvapení jsem tento sirup spotřebovala až moc rychle. Dělala jsem si jak studené, tak horké varianty a bylo to příjemným zpestřením. Měl zajímavou, ale velmi dobrou chuť a navíc mi pomáhal posilovat odolnost organismu - obsahuje lipové a bezové květy, třtinový cukr a vitamin C. Necítila jsem z něj žádnou chemii, moc mi chutnal. Navíc vypadá v interiéru kuchyně opravdu krásně.

250 ml za 159 Kč seženete TADY.


Podtrženo sečteno, z této limitky mám asi nesmíšenější pocity, co jsem kdy měla. Lípa prostě není moje parfemace a kdybych šla do prodejny Manufaktury, určitě bych po ní nesáhla. Četla jsem ale spoustu pozitivních, nadšených recenzí, kde lidé tyto produkty úplně opěvovali, například i toaletní vodu, ze které já nadšená vůbec nebyla. Jak se říká, sto lidí, sto chutí.

No a já už jsem moc zvědavá, s čím Manufaktura přijde na jaře :)  Tímto Manufaktuře děkuji za další krásný PR balíček ❤️

A co vy? Zkoušeli jste něco z této limitky?

#Barterováspolupráce

P.

Komentáře

  1. z tejto rady som neskúšala nič, ale darovala som ju kamarátke a je velmi spokojna :)

    OdpovědětVymazat
  2. Manufakturu mám ráda a moc ráda si jejich produkty kupuji a tahle podporuji naší republikovou značku :) ale z limitované edice Lípa jsem nic nezkoušela. Mají i parádní svíčky, které jsou ze sojového vosku, takže žádná ropa, ani nic jiného, špatného.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svíčky jsem nezkoušela, ale já celkově nejsem moc svíčkový člověk, pálím je opravdu hodně výjimečně. Každopádně já se už moc těším, s jakou limitkou přijde Manu teď na jaře :)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!