Kde mi v poslední době chutnalo? Tipy na podniky v Brně

Musím se přiznat, že od té doby, co bydlím v Brně (měsíc a kousek), jsem poprvé navštívila několik podniků, kde uvařili vážně skvělá vegetariánská jídla, díky kterým jsem měla boule až za ušima, a tak mě napadlo, že se s vámi o tato místa podělím a dám vám tři tipy, kam v Brně zajít a kde se, alespoň podle mě, dobře najíst :)

1. MARINÁDA STORE

Marináda Store jsme navštívily společně s T. a musím říct, že jsme obě odcházely spokojené. Jde o menší obchůdek a zároveň kavárnu a bistro. "Jsme místo, kde věříme v kvalitu a poctivé řemeslo, v opravdové jídlo dělané s láskou, v přírodu a přátelství. Jsme požitkáři, co se vydávají na objevné výpravy za novými chutěmi a vůněmi a o to nejlepší z blízkých i dalekých cest se dělí s ostatními." Moc se mi líbí koncept a filozofie tohoto podniku a na jeho návštěvu jsem se opravdu těšila. Pro jistotu jsem i udělala rezervaci, aby se nestalo, že nebude volný stůl a my bychom musely jít jinam.

Na pití jsme si daly víno a nějakou limonádu dle denní nabídky, ale to jídlo!!! T. si nakonec po velkém přemýšlení objednala lososový bagel (sezamový bagel s vlastním koprovým pestem, creme fraiche, uzený losos, salát) a pro mě byla jasná volba veggie sandwich (dvoupatrový sandwich, naše rukolové pesto, cheddar, avokádo, rajčátka, salát). Musím říct, že ten sandwich byl naprosto dokonalej, chutě se krásně snoubily a já nemám co vytknout. Určitě si na něj ještě někdy ráda zajdu. Neskutečná dobrota!

Tento podnik doporučuji, má posezení venku i vevnitř v krásném roztomilém interiéru, kde na vás dýchne domácí atmosféra. Příjemná návštěva, těším se na další!


Adresa: Jiráskova 15, 602 00 Brno-střed.

2. FORKY'S

Ano, uznávám, že tohle je už poměrně profláklý podnik, a určitě ho většina z vás dobře zná, nebo o něm minimálně slyšela. Já ho tady ale musím a chci zmínit, protože pro mě je to v podstatě nový objev. Minulý týden jsem tam byla poprvé.

"Forky’s je koncept moderního bistra-restaurace, kde se veškeré jídlo připravuje pouze z čistě rostlinných surovin. Nepoužíváme žádné ingredience živočišného původu. V našich prodejních regálech, které jsou součástí jídelny, najdete veganské speciality z celého světa, stejně jako výběrové produkty značky Forky’s."

Do Forky's jsme zašli s taťkou na pozdní oběd po práci. Oba jsme si dali cheez burger, jen já si objednala barbeque omáčku a taťka spicy. Mezitím, než nám jídlo připravili, jsme si koupili pití, mimochodem jejich citronáda má opravdu grády. Tak silnou citronádu jsem asi nikdy nepila :D Za mě byl cheez burger výborný a hlavně mě i pořádně zasytil. Ta barbeque omáčka nebyla samostatně úplně podle mého gusta, ale je pravda, že v kombinaci s cheez burgerem a hranolkami ty chutě hezky hrály. Hranolky byly výborný, jak ty z klasických brambor, tak i ty sladké batátové. Taťkovi taky chutnalo a to musím podotknout, že si rád dopřeje maso. Takže za nás dva spokojenost a doufám, že sem ještě někdy zajdu a ochutnám třeba nějakou další dobrotu. Co ve Forky's máte rádi vy?


Adresa: Jakubské nám. 1, 602 00 Brno-střed-Brno-město.

3. CASA FUEGO 

Do Casa Fuego jsme vyrazily v pondělí na společnou večeři opět s T. Obě jsme si objednaly burger, T. si dala s trhaným hovězím masem, já s tofu, zeleninou, cibulí, guacamole a hranolkami. A co vám budu povídat, jen jsem mlaskala a pochvalovala si, jak výborný to jídlo je. Avokádo v burgeru udělalo velkou parádu v kombinaci s tofu, zeleninou a domácími houskami. I dip byl dobrý, jemný, ne příliš výrazný, což ničemu nevadilo, protože výrazné chutě byly v burgeru, ačkoliv vlastně ani nevím, co přesně v dipu bylo. Cena za burger byla vyšší než ve Forky's, ale stálo to za to a opět mě dostatečně zasytil. Interiér restaurace je hravý, moc hezký, cítila jsem se tam velice příjemně a výběr jídel je parádní hlavně pro milovníky masa a také pro milovníky mexické kuchyně. Jedno velký mňam!


Adresa: nám. Svobody 85/16, 602 00 Brno-střed-Brno-město.

Doufám, že se vám tento článek líbil. Určitě budu ráda za komentáře a veškeré tipy, ať už na podniky nebo konkrétní jídla, která stojí za ochutnání :) 

P.

Komentáře

  1. mňamky, a na forkys som už niekde čítala dobré recenzie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já na Forky's dostávala doporučení ze všech stran :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!