Vegetariánské chilli

Hezkou středu!

Dnes pro vás mám po nějaké době další recept. To jsem totiž takhle jednou dostala chuť na nějaké pálivější jídlo a napadlo mě, že bych si mohla uvařit něco na způsob chilli. Našla jsem si na internetu několik receptů, spojila jsem je dohromady, nakoupila jsem potřebné suroviny a trošičku v kuchyni klasicky zaimprovizovala. Musím říct, že mě samotnou výsledek docela překvapil, protože jsem si opravdu moc pochutnala a přiznám se, že tohle jídlo jsem od té doby vařila už několikrát a zařadilo se mezi mé oblíbené. No a teď už se pojďme podívat, co na jeho přípravu potřebujeme.

- 2 rajčata
- 1 žlutá/červená paprika
- 1 menší cuketa
- 1 větší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 protlak (140 g)
- plechovka krájených rajčat (400 g)
- plechovka červených fazolí (425 ml)
- plechovka kukuřice (425 ml)
- marinované tofu (180 g)
- voda

- koření na chilli con carne
- trošku chilli
- sůl
- pepř

Cuketu nakrájejte na menší kousky, stejně jako tofu a rajčata, cibuli nakrájejte na jemno, česnek na tenké plátky papriku na menší proužky.

Na olivovém oleji začněte restovat cuketu, tofu a papriku, po zhruba pěti minutách přidejte i cibuli a česnek. Osolte a opepřete podle chuti, přidat můžete vždy :) Restujte, dokud zelenina alespoň trochu nezměkne, hlavně paprika s cuketou. Jakmile lehce změknou, přidejte čerstvá nakrájená rajčata, rajčata z plechovky, protlak a trochu vody, aby vznikla hustší omáčka. Směs dochuťte hoooodně kořením na chilli con carne, já osobně přidávám i trošičku chilli, ale opravdu jen trošičku. Vždy během vaření průběžně ochutnávám a dochucuji.

Na mírném ohni prohřívejte směs klidně 20-25 minut, ať se chutě hezky spojí, zelenina se provaří a ještě trošku změkne. Na konec přidejte fazole propláchnuté ve vodě, kukuřici a ještě chvíli provařte. Přílohu nechám na vás, mně tohle jídlo moc chutná s rýží, ale i samotné, co si budem :D Mňam, mňam.


No a je hotovo, jednoduché, ne?

Kdyby vás cokoliv zajímalo, nebo měli nějaký tip, jak tohle jídlo ještě vylepšit, určitě napište mi do komentářů.

P.

Komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!