Rajčatovo-cizrnové kari

Ahoj, všichni,

po delší době si dáme opět recept na nějakou rychlou mňamku, co říkáte? Tento recept na rajčatovo-cizrnové kari jsem si moc oblíbila a proto bych se o něj chtěla s vámi podělit. Našla jsem ho na internetu, ale samozřejmě jsem si ho, jak je u mě zvykem, maličko upravila podle sebe. Vařila jsem ho i minulý ve čtvrtek, když jsem byla po dlouhé době doma, a i taťkovi tohle kari moc chutnalo, dokonce si i přidal, takže #taťkaapproved! :) 

- 2 lžíce olivového oleje
- cibule 
- stroužek česneku
- 400g konzerva krájených rajčat
- 400ml konzerva kokosového mléka
- 400g konzerva cizrny
- jedna hrst cherry rajčátek
- 200 g tofu
- sójová omáčka
- grilovací koření
- garam masala
- kari
- kurkuma
- sůl 
- pepř

- rýže

V hlubším voku rozehřejte olivový olej na mírném ohni a restujte na něm asi 5 minut tofu, které jste před tím nechali chvíli marinovat v sójové omáčce a koření (kari, garam masala, grilovací koření, případně podle vaší chuti, co máte rádi), a cibuli nakrájenou na menší kousky. Poté vmíchejte česnek nakrájený na menší kousky a nechte tak minutku rozvonět. Tofu, cibuli a česnek zalijte rajčaty, promíchejte a zvolna vařte cca 10 minut.

Po zhruba deseti minutách přilijte kokosové mléko a přidejte nakrájená cherry rajčátka, osolte, opepřete a přidejte koření podle chuti (garam masala, kari, kurkuma). Přiveďte směs k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, než omáčka zhoustne. Poté vsypte propláchnutou cizrnu, prohřejte, případně ještě dochuťte po ochutnání kořením, aby kari mělo chuť dle vašich představ.

Podávejte s rýží. My si k tomu s taťkou ještě přidali moje milované veggie kuličky od Garden Gourmet a taková dobrota to byla!

Tip: Když jsem toto kari vařila podruhé, rajčata byla trochu kyselejší, v takovém případě se nebojte přidat trošku cukru, který tu kyselost stáhne :) Dobrou chuť!


P.

Komentáře