Můj nabitý prodloužený víkend

Hezké úterý!

Já měla taaaaaaak boží prodloužený víkend a jelikož mám po hodně dlouhé době psavou, znamená to jediné - nový článek na blogu, ve kterém vám povím, jak jsem tento prodloužený víkend strávila ❤️ Takže tady teď sedím v posteli zabalená v peřině, mám zapálenou velkou Yankee Candle svíčku, kterou jsem dostala od taťky na Vánoce, a dávám svým myšlenkám psanou podobu. 

A jinak malý spoiler - tento článek bude obsahovat spoustu fotek jídla a pití, takže varuji předem! 

Pátek

Moje volno začalo minulý týden už v pátek. V práci jsem měla dovolenou a s mým klukem jsme jeli na svatbu do Uherského Hradiště. 

Můj vínový svatební look.


Svatbě počasí bohužel už od rána moc nepřálo. Lilo jako z konve, ale i přesto to byl skvělý den a jsem moc ráda, že jsem jela a že jsem mohla být této události součástí. Naposledy jsem na svatbě byla, když mi bylo asi 11, a poslední roky jsem fňukala, že bych na nějakou chtěla jít. Tak splněno, děkuju! Novomanželům ještě jednou přeji hodně štěstí do společného života ❤️ A kdyby vás zajímalo, kdo odpadl mezi prvními, tak ano, byla jsem to já... Slivovici a meruňkovici už dlouho nechci vidět, prosím! :D 

Sobota

V sobotu ráno, po pár hodinách (ne)spánku, jsem z Uherského Hradiště jela zpět do Brna, kde jsem měla sraz s mojí milovanou L. Společný víkend jsme zahájily v naší oblíbené kavárně Coffee bar Meet Me, kde jsme si daly snídani a mimosu (možná dvě), a poté jsme jely autobusem do Znojma.



Jelikož jme byly obě docela unavené, po ubytování v hotelu jsme si naordinovaly krátký odpočinek a na pátou jsme šly na prohlídku znojemského podzemí, kterou nám L. dopředu zarezervovala. Po prohlídce už jsme zvládly jen večeři a burčák v úžasném podniku Wine bar Chatka, který vám obě můžeme jedině doporučit. Krásný podnik, milá obsluha a skvělý gastrozážitek. 




Něděle

Druhý den ve Znojmě jsme se po výborné snídani šly samozřejmě podívat na Znojemský hrad, rotundu sv. Kateřiny, kostel sv. Mikuláše a poté nás čekala příjemná procházka podél řeky k Louckému kláštěru. Tam jsme si daly víno, jeden z nejlepších burčáků, co jsem kdy pila, a taky jsme si zašly na oběd do nedaleké restaurace VietHouse, ze které jsme odcházely "překvapivě" úplně přecpaný. 









Loucký kláštěr jsme si prohlédly i zevnitř. Součástí prohlídky byla i degustace sedmi vzorků vína Znovín, takže jsme byly v sedmém nebi. Pokud milujete víno a chcete se o něm něco dozvědět, určitě tuto prohlídku doporučuji. Bylo to skvělý! 




Pak už nás čekala jen cesta zpět na hotel, odpočinek v posteli, který se z plánované hodinky trošičku protáhl :D, a poslední véča ve Znojmě, kterou jsme si daly u nás na hotelu. Ach, krásně bylo! Jako vždy.

Pondělí

V pondělí ráno jsme si daly poslední hotelovou snídani, klasicky jsme šly koupit nějaké ty suvenýry a v deset jsme odjely do Brna. Tam jsme se rozloučily, já se rychle otočila doma a utíkala jsem do tetovacího studia, kde jsem nakonec strávila šest a půl hodiny. Bylo to náročné, nebudu lhát, zlatý malý tetování, který jsou hotový během pár desítek minut :D, ale stálo to za to. Ještě jednou moc děkuju, Kristý! Miluju to ❤️ 


P.

Komentáře

  1. jé, to vypadá jako úžasnej víkend! a ty podniky, co zmiňuješ, musím taky zkusit, díky za inspiraci!

    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl sice náročný, ale opravdu skvělý! A určitě vyzkoušej, pokud bude příležitost :)

      Vymazat

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!