Leden aneb jsem motivovaná

Já vím, že spousta lidí leden nemá ráda, přijde jim jako nudný, pomalý měsíc, ve kterém se nic moc neděje, ale já ho letos pojala jako takový pomyslný nový začátek a musím říct, že takto motivovaná jsem dlouho nebyla 💪 

V posledním publikovaném článku jsem vám sdílela moji vision board na rok 2023 a jsem moc ráda, že hned v lednu začínám pracovat na tom, aby se přesně v tomto duchu nesl můj život v letošním roce.

Asi tou největší změnou je, že jsem opět začala dělat něco pro svoje tělo. Když se nad tím zamyslím, tak jsem v zimě 2020 přestala téměř úplně sportovat. Což pro mě do té doby bylo nepředstavitelné. Věděla jsem, že se to jednou zlomí, ale zároveň jsem věděla, že i jako v jiných oblastech mého života budu potřebovat nějaký impuls. A správný čas. Za ty dva roky jsem zlenivěla neskutečným způsobem, změnila se mi postava (čti přibrala jsem asi 8 kilo) a také myšlení - z mindsetu "já bych bez sportu nezvládla žít" na mindset "nechce se mi nic dělat".

Jak jsem už psala tady na blogu několikrát, u mě mají prostě věci svůj čas. Tím hlavním impulzem k tomu, abych konečně zvedla zadek a začala opět něco dělat, pro mě byly kolegyně v práci, které to měly stejně nebo podobně jako já. Vzájemně se teď motivujeme (kromě různých lekcí a cvičení už tam padla i slova o běhání, takže běhání coming soon), podporujeme se a chodíme na lekce. A taky plánujeme, co dalšího bychom mohly vyzkoušet. Ono je to mnohem lepší a jednodušší, když má člověk tohle vše s kým sdílet a zároveň nemá tolik prostoru pro výmluvy 😅

Je skvělý, jak moc jsem motivovaná a jak moc dobře se poslední dobou cítím. Po loňském suchém listopadu jsem si řekla, že hravě zvládnu i suchý leden, takže teď ani nepiju alkohol (už zbývá jen týden), a myslím, že i díky tomu je to takový rozdíl a cítím se lépe. Kromě cvičení a nepití alkoholu je pro mě další výzvou vstávání dřív, abych byla dříve v práci a mohla z ní dříve odcházet. Toto se mi taky daří a jsem za to ráda, protože ty dny najednou vypadají úplně jinak a přijde mi, že toho i více stíhám.

Samozřejmě jsem si na tento rok již tradičně pořídila diář, ze kterého mám taky velkou radost. Nedokážu si už představit, že bych neměla papírový diář. Miluju to. Mám v něm už zapsaných spoustu věcí, na které se neuvěřitelně těším. Jsem ten typ člověka, který se potřebuje neustále na něco těšit. To mě nabíjí a i díky tomu se cítím lépe.
 
P.

Komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za Vaše komentáře!